Verksamhet

Var med på SDF:s olika, spännande, intressanta, roliga och givande aktiviteter!

Verksamhet

Vår verksamhet

Stockholms Dövas Förening erbjuder varierad verksamhet vid varierade dagar. Bland vår verksamhetstutbud kan du ta del av föreläsningar, temakvällar, medlemskvällar, informationskvällar, möten och social samvaro. Vi erbjuder även gemensamma traditionella firanden och kulturella aktiviteter. SDF arrangerar också kurser för medlemmar samt teckenspråkskurser för nybörjare. SDF:s verksamhet och kurser sker både fysiskt och digitalt på Dövas Hus, SDF:s gård och andra platser i Stockholm. Välkommen till SDF!

Kommande verksamhet

Se alla händelser
Verksamhet

3 augusti 2024

Pride 2024

Lördag den 3 augusti deltar Sveriges Dövas Förbund (SDR) i Pride Parade i Stockholm! SDF är också med i SDR:s parad! Häng med på paraden. SDF:s värd finns på plats.

 

Temat för paraden i år är Starkare tillsammans – vi håller absolut med!
Vi säger:
JA till mänskliga rättigheter
JA till att få älska vem vi vill
JA till teckenspråk för alla
Vi tycker självklart att alla människor, också HBTQ+, är välkomna att vara en del av dövrörelsen.
För vi är starkare tillsammans!

 

Vill du gå med oss i paraden?
SDR kommer att gå tillsammans med andra döv/teckenspråksorganisationer och vi träffas kl 12:00 mötesplats hörnet Norr Mälarstrand och John Ericssonsgatan. Paraden börjar kl 13:00 från Norr Mälarstrand och målet är vid Östermalms IP. Det tar cirka 2–3 timmar.

 

Du behöver inte göra någon föranmälan utan vi ses på plats. Kom med!

Läs mer
SDF:s gård

1 juni 2024 - 31 augusti 2024

Sommar på gården

Under juli och augusti månaden är Café Skrubban öppet tisdagar och lördagar. Vi arrangerar även olika aktiviteter och program såsom kubb, dartturneringar, krocket, bad, boule och mycket mer. Information om detta publiceras på vår Facebooksida. Håll utkik för vilken dag samt vilken aktivitet som finns då.

 

Du som medlem har också möjlighet att ordna andra typer av aktiviteter på egen hand på gården. Vi har material och utrustning för många olika aktiviteter!

 

På SDF:s gård kan du träffas och umgås, fika och spela utomhusspel. Det finns mysiga sittplatser på gården och lekyta för barnen med studsmatta bland annat. Det finns även spel och lekar för både barn och vuxna att låna från cafét. Cafét ligger även endast 100 m från Skrubbabadet.

 

Hjärtligt välkommen till Café Skrubban och SDF:s gård!

Läs mer
Medlemskväll

4 september 2024

Motioner och namnförslag till SDR kongress

Inför SDR:s kongress 2025 kallar arbetsgruppen kongressombud till medlemskväll onsdagen den 4 september på Dövas Hus där arbetsgruppen vill få in förslag, idéer och diskutera kring olika motioner som föreningen kan skicka in till Sveriges Dövas Riksförbund (SDR). Arbetsgruppen vill även samla in förslag på namn som skulle kunna sitta i Sveriges Dövas Riksförbunds styrelse eller till övriga förtroendeuppdrag hos förbundet.

 

Ingen föranmälan behövs till medlemskvällarna. Dövas Hus har öppet med enklare caféförsäljning.

 

Bakgrund och arbetssätt
SDF har en arbetsordning gällande Sveriges Dövas Riksförbunds kongress och extra kongress som föreningen följer och arbetar utifrån. SDR:s nästa ordinarie kongress äger rum 13-15 juni 2025 i Karlstad. SDF har i samband med föreningsmötet 16 maj valt personer till arbetsgruppen Kongressombud;
Sebastian Embacher (styrelserepresentant och sammankallare)
Charlotte Eriksson (styrelserepresentant)
Hanna Sejlitz (medlem)
Mindy Drapsa (medlem)
Sven-Emil Karmgård (medlem)
Henrik Sundqvist (kansli, handläggare)

 

Under hösten 2024 väntar spännande utmaningar för arbetsgruppen med att ta fram olika motioner inför SDR:s kongress och namnförslag till t.ex. styrelsen och förtroende uppdrag hos SDR som ska skickas in till SDR:s valberedning. Deadline för inskick av motioner är 31 oktober och namnförslag 15 december. En sida med fokus på SDR kongress kommer också finnas på föreningens hemsida, när den är uppe kommer vi ut med informationen!

 

Vill du kontakta kongressgruppen, t.ex. skicka in förslag på motioner eller nomineringar så tveka inte att maila kongress@stockholmsdf.se.

Läs mer
Dövas Dag

13 september 2024 - 15 september 2024

Dövas Dag 2024

Teckenspråk genom livet” är temat för Dövas Dags helgen år 2024!

 

Vill du vara med på en oförglömlig kryssningsresa? Då ska du komma med på Dövas Dag 2024! Den 13–15 september 2024 arrangerar Stockholms Dövas Förening (SDF) Dövas Dag 2024 som en stor och gemensam kryssningsresa!

 

Dövas Dag är en speciell helg för dövrörelsen i Sverige som sker under september månad varje år. Teckenspråk genom livet är SDF:s vision och motto. På denna kryssning kommer du märka av detta då vi firar helgen, med glädje och gemenskap i alla åldrar på teckenspråk, tillsammans med dig!

 

Ombord på Dövas Dag 2024 kommer du att få uppleva spännande föreläsningar, intressanta diskussioner, roliga utställningar, kreativ kultur, underbar underhållning och en härlig gemenskap under hela resan. Oavsett om du är döv, hörselskadad eller hörande säger Stockholms Dövas Förening turkoshjärtligt välkommen till Dövas Dag 2024!

Läs mer

Engagera dig!

Vill du vara med och hjälpa till i SDF:s olika aktiviteter eller kurser? Eller har du en idé eller ett förslag? Dela med dig till oss och vi kanske kan genomföra det! Du kan vara värd, med i en arbetsgrupp eller vara med i ett arrangemang av en aktivitet. Din hjälp är betydelsefull för föreningen!

Läs vidare om vår verksamhet

Org. nr: 1234567890Swish: 123456789Bankgiro: 336 - 2571