Nyheter

Här samlar vi alla nyheter, information och övriga viktigt som berör föreningen.

Filtrera
Alla kategorier

Nyheter

37 nyheter

Föreningen

21 oktober 2024

SDP:s väntjänst

Härnedan kommer video från Stockholms Dövas Pensionärsföreningen, som vi Stockholms Dövas Förening hjälper till och sprida för att det ska bli lättare för dem att hitta personer till väntjänsten, både de som skulle behöva det och de som vill bistå med instatser.

_______________________________________________________________________________

Hej!
Jag heter Kitty Elovsson och arbetar som föreningskanslist för Stockholms Dövas Pensionärsförening.
Vi har fått bidrag från Socialstyrelsen för att utveckla en teckenspråkig väntjänst för äldre döva.

 

Nu behöver vi din hjälp med två saker:

1. Hitta de som är ensamma. Om du känner någon som upplever ensamhet eller som behöver stöd för att bryta sin ensamhet – informera oss!
2. Få in fler volontärer till väntjänsten. Vill du vara med som volontär? Hör av dig till oss!

 

Mer information finns på föreningens hemsida, där allting också är tillgängligt på teckenspråk.
Du är också varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar.

Vi i föreningen ser väntjänsten som en viktig insats och vill hjälpa och stödja så många som möjligt.
Tack för att du hjälper oss att sprida informationen och att hitta de som behöver vårt stöd!

 

Ni som vill kontakta oss, skicka e-post till info@sdp1966.se eller SMS 0763-08 57 69

Läs mer
Intressepolitik

07 oktober 2024

Kurs

27 september 2024

Föreningen

25 september 2024

Personalinformation

Verksamhet- och caféansvarigs tjänst
Vi har erbjudit Claudia Vall förlängning till 31 december men med en annan titel, caféansvarig och administration. Det innebär att hon utöver caféverksamheten kommer att fokusera på att se över föreningens alla rutiner och riktlinjer samt utveckla användning av lokalen.

 

Informationsmaterial och informationsnätverk
SDF har haft en annons ute gällande en extra tjänst på tre månader under hösten med fokus på framtagning av informationsmaterial och ta fram olika förslag på digitala material som föreningen och även medlemmar sen framöver kan ha tillgång i det intressepolitiska arbetet. Under processen så kom det fram förslag och dialog med en produktionsbolag, Teckenbro AB, som kunde ta både projektledning samt produktion av material i samråd med föreningen. Så vi kom överens om detta, det underlättar föreningens interna arbete då vi fokuserar på vår ordinarie verksamhet (verksamhetsutbud + intressepolitik samt organisationsarbete). Så under perioden oktober-december kommer SDF ha samarbete med Teckenbro AB och vi informerar er mer när vi har mer att informera kring detta.

 

Teckenspråkskurser och babytecken
Vi har glädjen att informera er att vi avser att ta tillbaka kurserna på Dövas Hus! Vi har nu Lisa Åström hos oss, på ett kortare uppdrag vars det går ut på att se igenom och göra marknadsföring samt planera in kurserna så att det kan genomföras redan nu till hösten! Håll utkik efter information och sprid vidare till de som är intresserade av dessa!

 

Vid frågor kring personal och bemanning, kontakta kanslichef Henrik Sundqvist via mail henrik@stockholmsdf.se 

 

Vid frågor och funderingar kring kurserna, kontakta Lisa Åström via mail lisa@stockholmsdf.se

Läs mer
Föreningen

12 september 2024

Föreningen

23 augusti 2024

Nu är hösten här!

Sommaren har gått fort! Det har varit en fin sommar med olika aktiviteter och flera gäster till vår Café Skrubban på SDF:s gård.

 

Nu börjar majoriteten av föreningens anställda komma tillbaka till jobbet efter sommaren. Kansliet ser fram emot att tillsammans med alla medlemmar och styrelsen göra så att det blir en bra höst! Nästa vecka, 28-30 augusti har vi styrelse- & personalkonferens vilket innebär att det inte går att kontakta oss eller besöka oss under dessa dagar.

 

SDF kommer erbjuda olika slags verksamheter under hösten, håll utkik på vad som händer hos oss så att du inte missar något och kolla noga vart varje aktivitet sker! Du som medlem kommer kunna ta del av föreningens arbete, både intressepolitiskt och inom verksamheten och även själv aktivt vara en del av dessa under hösten. Du kan också engagera dig på många sätt. Nyfiken? Kontakta gärna oss!

 

Du har väl besökt SDF:s gård och Café Skrubban under sommaren? Ta chansen nu när caféets säsong går mot sitt slut. Café Skrubban har öppet både tisdag och lördag under augustimånaden och fortsätter endast tisdagar under septembermånanden.

I nyhetsbrevet kan du alltid se verksamhet för samma månad. Nästa Teckentydaren utkommer runt 11 september och där kan du läsa om vad som skett och höstens program. Välkommen till hösten med SDF!

Läs mer
Intressepolitik

12 juli 2024

Är det dig vi söker?

Under år 2024 ska Stockholms Dövas Förening (SDF) se över föreningens informationsmaterial och informationsnätverk då föreningens material behöver utvecklas och även digitaliseras. SDF har avsett en del ekonomiska medel och även fått beviljat olika fondmedel för utveckling av informationsmaterial. SDF söker nu därför efter en som vill vara en del av föreningens intressepolitiska informationsarbete under hösten genom att ta fram nya informationsmaterial, både i tryckt form och i digital form. Det i samarbete med bland annat produktionsbolag.

 

Är det dig vi söker?

Du kommer att fram nya informationsmaterial och kommer att jobba nära föreningens intressepolitiska sekreterare. Du ska även se över föreningens befintliga informationsmaterial och utveckla dessa samt lägga till i föreningens nya hemsida. Genom detta arbete underlättar det för föreningens intressepolitiska arbete framöver då mer faktaunderlag och informationstexter är tillgänglig.

 

Parallellt ska du även genomföra planering och marknadsföring för både babytecken och teckenspråkskurser för genomförande. Du ska även vara tillgänglig för föreningens övriga intressepolitiska arbete i mån av tid.

Det handlar om en tjänst på heltid, upp till tre månader under hösten, tidigast 16 september. Känner du att det är något för dig? Kika in annonsen vad för kvalifikationer vi efterlyser och skicka in din ansökan senast 18 augusti!

 

Klicka här för att se annonsen

Läs mer
Föreningen

11 juli 2024

Föreningen

04 juli 2024

Ny hemsida

Vi har nu delat upp hemsidan till fyra olika områden; föreningen, verksamhet, råd och stöd och en turkos sida.

 

På hemsidan kan du se allt som rör föreningen, nyheter och kommande verksamhetsprogram. Du kan också få kunskap och inspiration från olika sidor gällande t.ex. vilka rättigheter du har, hur du gör för att få olika samhällsservice eller anmäla diskriminering. Vi har också samlat fakta om döva och svenskt teckenspråk.

 

SDF vill säga ett stort tack till alla som varit del av processen och speciellt tack till de som varit referenspersoner! Vi hoppas att du som medlem eller aktiv i dövvärlden tycker om den nya hemsidan! Vi hoppas också att familjer med dövt barn och andra nyfikna på döva och svensk teckenspråk får nytta av hemsidan!

 

Berätta gärna för oss vad du tycker om sidan.

Läs mer
...
Org. nr: 802000-7046Swish: 123 468 80 99Bankgiro: 336 - 2571