SDF:s gård och Café Skrubban

Välkommen till en avkopplande grönskande miljö endast 15 minuter från centrala Stockholm!

SDF:s gård

SDF:s gård

Välkommen till SDF:s gård i Skrubba där föreningen har aktiviteter och verksamhet för medlemmarna samt Café Skrubban som är öppet för allmänheten. Den huvudsakliga verksamheten äger rum maj-september. Under resten av året anordnar SDF aktiviteter på gården vid tillfälle.

Café Skrubban

Sugen på fika, matbit eller något läskande ute i skogen? Välkommen då till Café Skrubban på SDF:s gård! Café Skrubban är öppet för allmänheten under maj-september. Café Skrubban är ett litet och mysigt café med enklare caféutbud och uteplatser i första hand.

 

Välkommen till Café Skrubban!

 

Café Skrubbans öppettider

Tisdagar kl 10.00-15.00 Lördagar kl 10.00-15.00 För dagsaktuell information, se caféets Facebooksida. OBS: Vid kraftigt regn hålls cafét stängt.

Maila caféetTill caféets Facebooksida
Verksamhet

En plats för möten

Gården är till för våra medlemmar i en avkopplande miljö kan träffas och umgås, fika spela spel utomhus spel, hjälpa till med skötsel av gården och utomhusaktiviteter.

Sedan januari 2020 har Stockholms Dövas Förening haft ansvaret för driften av gården. Arbetet med SDF:s gård ledds av en sektion som ansvarar för skötseln av gården och ser till att gården kan användas inom föreningens verksamhet. Det finns även en grupp med frivilliga som är med och jobbar med gården.

 

På SDF:s gård kan du träffas och umgås, fika och spela utomhusspel. Det finns mysiga sittplatser på gården och lekyta för barnen med studsmatta bland annat. Det finns även spel och lekar för både barn och vuxna att låna från cafét. Cafét ligger även endast 100 m från Skrubbabadet.

 

Läs mer här om SDF:s gårdssektionen och hur du kan bidra till utveckling av gården!

Hitta till gården

Ta buss nr buss 806, 807 eller 823 från Gullmarsplan mot busshållplats Strandkyrkogården. Det tar ca 10 minuter att gå till gården.

 

Sök din resa på sl.se

Adress: Skrubbasandsvägen 4

 

Kör mot Skrubba Strandkyrkogården. Efter kyrkogården, sväng mot Skrubbastrandsvägen. Det är en liten grusväg som kan vara svårt att se från vägen (en liten skylt finns). Det finns begränsade med parkeringsplatser vid precis vid gården och fler längre fram efter gården (förbjudet att parkera inne på gården).

 

Fler parkeringsplatser finns vid huvudvägen – Hanvikens Infartsparkering (Skrubba Malmväg, 135 50 Tyresö).

Vill du hyra gården?

Hela gården inklusive huvudhuset kan hyras. Du kan också välja att bara hyra gården utomhus. Medlemmar och närstående föreningar får hyra gården till förmånliga priser.

Org. nr: 1234567890Swish: 123456789Bankgiro: 336 - 2571